duminică, 2 ianuarie 2011

Tipuri de cuiburi pentru inmultirea papagalilor , pasarilor de companiie.


Cuiburile pentru inmultirea papagalilor , pasarilor de companiie sunt de 2 feluri : Naturale , artificiale.
Cele naturale sunt acelea construite chiar de papagali , pasarile de companiie di diferite materiale puse la dispozitia lor in cloiviie fie fibre textile sau bucati de iarba de mare si ace de pin , fie chiar numai din asternutul ecologic aflat in colivie.
Cele artificeale sunt acele cuiburi cumparate din magazinele de specialitate sau cacelea confectionate de posesori de pasari de companiie , acestea pot fi in stilul clasic cuib descoperit sau tip scorbura cuibul acoperit aflat in interiorul unor pereti.
Cuiburile acoperite ofera o intimitate mai ridicata pasari care cloceste ouale si tot o data o protectie impotriva caderi puilor din acest cuib referire la cuiburile suspendate.
Cerintele ce trebuie sa le indeplineasca toate tipurile de cuib:
Materialul din care acestea sunt confectionate sa nu raneasca pasarile si puii , sa ofere o protectie termica pentru oua si sa nu produca deteriorarea coajei acestora.
Forma cuibului propiuzis sa fie semisferica pentru a oferi protectie pentru oua cat si pentru pui ca acestia sa nu cada din cuib , tot o data trebuie sa fie destul de mare pentru a putea incapea in acesta atat pasarea cat si ouale acesteia iar ulterior puii .
In cazul acelor cuiburi acoperite intrarea trebuie sa fie bine pozitionata si destul de mare pentru a facilita aceesul cat mai usor la oua a pasari care le va cloci fara a le sparge chinuinduse sa intre in cuib.
Suprafata de manevra a pasari in zona cuibului trebuie sa fie de 5 ori cat cuibul propiuzis in care stau ouale si aceasta se delimiteaza circular in imprejurul cuibului propiuzis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu