duminică, 2 ianuarie 2011

Inmultirea papagalilor nimfa ( inmultirea nimfelor ).


Pentru a putea inmulti nimfele trebuie sa avem o pereche viabile de papagal nimfa formata din mascul si femela iar acestia sa fie exemplare mature trecute de 9 luni de zile pentru a putea face puii sanatosi tot o data acestia nu trebuie sa fie descendenti directi din aceasi linie genetica ( sa nu fie frati etc ... ).
O data ce suntem in posesia acestei perechi de papagal nimfa pentru a le putea inmulti trebuie sa le creiem conditile minime inmultiri cu toate ca de cele mai multe ori acesti papagali de inmultesc fara prea multe pretenti depunand ouale chiar pe podeaua custi , a coliviei dar asa exista riscul ca ouale fragile sa se sparga si pentru a evita acest lucru trebuie sa pregatim din timp colivia pentru imperecherea papagalilor nostri prin montanrea unui cuib artificial fie simplu impletit din iarba de mare etc.. fie cutie tip scorbura , acestea sunt mai raspandite pe piata deoarece ofera o intimitate maxima dar aceasta nu este necesara in cazul nimfelor la cutiile tip scorbura trebuie pusa la dispozitie materia necesara confectionari cuibului deoarece daca aceasta lipseste in perioada premergatoare a oatului papagalul va fi nevoit sa isi smulga din pene pentru a putea face un asternut moale pentru oua si noi nu ne dorim sa avem un papagal chel. Aceste materiale se gasesc sub mai multe forme si cel mai simplu se gasesc in magazinele de specialitate.
O data pregatita colivia pentru inmultirea pasarilor noastre mai ramane numai sa ne inarmam cu rabdare ca in scurt timp vor aparea si puiiti la care trebuie sa ne gandim ce vom face cu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu