duminică, 2 ianuarie 2011

Matrerialele din care se confectioneaza cuiburile pentru papagali , pasari de companiie.


In mediul lor natural pasarile isi confectioneaza cuiburile din crengute subtiri pene , puf si fire de iarba s-au ace de pin.
Iar in cazul cuiburilor acoperite sau a aclor la inaltime daca acestea nu se gasesc in tulpina copacilor acestea sunt confectionate tot din acel materiale iar la intarirea structuri acestia se foloseste si pamant diluat cu apa asazisul noroi care dupa ce se usuca da o rezistenta si fixare marita cuiburilor de pasare. Ex : cuibul de randunica.
Iar pentru pasarile de apartament se va pune la dispozitie pentru confectionarea de catre pasari , papagali a cuibului pentru ouat materiale asemanatoare acelora cu care acestea isi construiesc aceste cuiburi in arealul lor natural iar in cazul in care aceste materiale nu sunt disponibile se pot pune la dispozitie anumiti imitatori cum ar fi fibre testile naturale nu sintetice ate de in canepa sau bumbac care ca nu contina coloranti ( sa nu fie vopsite ) , iarba de mare sau calt ( fibre de canepa folosite pentru etanseneitate la imbinarea instalatilor sanitare formate din conducte filetate ) si in loc de puf vata naturala din bumbac.
Aceste materiale trebuie sa fie in permanenta la indemana pasarilor deoarece poate trece luni de zile pana acestea se hotarasc sa isi construiasca un cuib.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu