duminică, 2 ianuarie 2011

Mici sfaturi in cazul in care aveti un ou de la micile pasari de companie sau de la mici papagali .

SFAT :In cazul in care primul ou facut este spart din neatentie , scoateti celelalte oua pe rand imediat ce le observati prezenta in colivie .
Dupa ce ati recuperat ouale si observati ca femela nu mai face oua introduceti tote ouale inapoi in colivie , in cazul in care acestea au fost facute in colivie jos le puneti in cuib , in cazul in care nu ati avut timpul necesar sa asigurati un cuib si aveti oua achizitionati , confectionati unul provizoriu si il amplasati exact acolo pe asternutul ecologic din colivie unde pasarea a inceput sa faca oua si plasati primul ou in cuib .
Din acest moment nu va ramane decat sa asteptati . Urmariti atent daca femela la nimfe si barbatusul se va ocupa de oua si le va cloci .
Daca in timpul observatilor vedeti ca barbatususul sparge ouale atunci acesta da semne de gelozie astfel ca trebuie neaparat sa il separati de femela pentru a o lasa sa cloceasca linistita ouale aceasta isi va face singura timp pentru mancare si pentru clocit astfel familia se va mari cu cativa puiuti frumosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu